Referenties

Doctoraatsstudent, coaching.

 

Het bepalen van mijn KernTalenten heeft mij toegelaten om meer inzicht te verwerven in mijn patroon van denken en handelen. Het is een aanrader voor eenieder die zich op een kruispunt in zijn leven bevindt en overweldigd wordt door de keuzes die zich aandienen. Daarnaast kan het ook een grote hulp zijn voor het meer bewust te worden van jezelf en minder op automatische piloot doorheen het leven te razen. Voor mij was het een zeer positieve ervaring.


Advocaat, loopbaancoaching.

 

Ik bevond me op een keerpunt in mijn carrière. Plots kwam er heel wat op me af. De KernTalentenanalyse hielp me door de bomen het bos te blijven zien. Het heeft me zowel privé-, als professioneel geholpen de belangrijke van de minder belangrijke zaken te onderscheiden. Op die manier heb ik kunnen inzetten op hetgeen waaruit ik echt energie haal.


Ambtenaar, loopbaancoaching.

 

In amper 2 gesprekken heeft Elke mij op basis van een KernTalentenanalyse een sluitend inzicht kunnen aanreiken in de oorzaken van mijn recente burn-out. Uit de analyse bleek duidelijk dat ik de laatste jaren mijn sterke KernTalenten systematisch te weinig kon inzetten en er teveel overwicht was van mijn kleine talenten wat uiteindelijk heel veel energie gekost heeft en geleid heeft tot fysische klachten (slapeloosheid, vermageren, hoofdpijn, hyperventilatie) en een abrupte werkonderbreking. Elke heeft mij een zeer duidelijk verslag van mijn KernTalentenanalyse bezorgd en dit was een zeer handig instrument bij mijn zoektocht naar een nieuwe job: het weerhield mij enerzijds om te vlug op een andere job te springen om snel uit mijn oude job te geraken en anderzijds kon ik de vacatures die mij interesseerden meer gericht analyseren op basis van mijn KernTalenten.Deze KernTalentenanalyse en de zeer duidelijke linken gelegd door de coach met mijn professioneel en persoonlijk leven, gaven mijn zelfvertrouwen opnieuw een boost en de moed om een andere job te zoeken


Daisy, loopbaanbegeleiding

 

Al enkele jaren voelde ik mij niet meer goed in mijn job. Ik wist niet goed wat ik moest doen, omdat ik met mijn specifieke diploma niet echt een ander beroep kan uitoefenen. Na een burn- en bore-out besloot ik om niet meer bij de pakken te blijven zitten. 

 

Ik ging op zoek naar hulp en vond via de website van de VDAB verschillende aanbieders van loopbaancoaching. Zo kwam ik terecht bij Elke Bogaert van Core Talents. De eerste kennismaking verliep vlot en ik was onmiddellijk aangesproken door de werkwijze die ze wilde hanteren:  een job zoeken op basis van je interesses vanuit de je kindertijd. Vanuit mijn beroep weet ik dat de intrinsieke motivatie de grootste en belangrijkste motivatie is, die je kan hebben. Via één loopbaancheque kwam ik dingen te weten die ik reeds onbewust ervaren had, maar nooit eerder bij stilgestaan had waarom ik bij een bepaalde situatie juist een positief gevoel kreeg en soms eerder een energiezuigend leeg gevoel kreeg.

 

Samen met Elke ontdekte ik mijn grootste talenten en mijn kleinere talenten. Ik stond versteld van de informatie van mijn persoonlijk verslag. Het was alsof ik een boek over mezelf las, waarin ik nieuwe dingen van mezelf ontdekte. Ik kreeg ook inzicht waarom ik in mijn huidige job een burn- en bore-out kreeg. Dit verslag en deze coaching gaven me een enorme boost om op zoek te gaan naar een andere job, een job waarin ik me gelukkiger zou voelen. Ik besefte dat het nooit te laat is om deze stap te zetten omdat gelukkig zijn voor mij nu eenmaal het belangrijkste is .

 

Ondertussen ben ik veranderd van job. Ik voel me gelukkiger en dat heeft ook een positieve weerslag op mijn privé leven. Ik voel me als herboren en dat merkt ook mijn omgeving. Ik kan iedereen, die zich ongelukkig voelt in zijn job, aanraden om met loopbaancoaching te starten. Je hebt tenslotte niets te verliezen omdat je nog altijd zelf de keuze hebt of je al dan niet een carrière switch maakt. Maar wat ik altijd in mijn achterhoofd hou dankzij deze loopbaancoaching is: Sometimes holding on hurts more than letting go... Het helpt mij om makkelijker knopen door te hakken en sterker en gelukkiger in het leven te staan. 

Kortom wil ik Elke heel erg bedanken voor alle hulp die mij gegeven heeft en ik ben ervan overtuigd dat ze nog vele mensen zal helpen.


Niki, studiekeuze coaching

 

Ik had heel wat moeite met het maken van mijn studiekeuze, dus toen iemand mij vertelde over het nemen van een kerntalententest, stond mijn besluit al snel vast. Ik wou mijn eigen talenten leren Kenner en aan de hand daarvan een studiekeuze maken die perfect mij past. En dat is gelukt! Na de test nam Elke ook nog eens de studierichting met mij door, zodat ik zeker wist wat het inhield en wat ik er later mee zou kunnen doen. Deze hele ervaring nam al mijn twijfels weg en ik leerde heel wat dingen over mezelf die ik voor de rest van mijn leven zou kunnen gebruiken.