Studiestrategie Begeleiding

Voor wie?

 

Loop je soms vast op school? Heb je het gevoel dat je meer zou kunnen maar niet weet hoe je dat aanpakt? Lukt studeren niet vanzelf? Ben je niet gemotiveerd om te studeren? Ben je in verhouding tot je leeftijdsgenoten soms urenlang bezig met school of net andersom? Heb je last van faalangst? Kamp je met leerproblemen?  

 

Bij elk ‘studieprobleem’ biedt Exploro een individuele aanpak op maat. 

 

Icon made by Freepik from www.flaticon.com 
Icon made by Freepik from www.flaticon.com 

Wat is onze aanpak?

 

We vinden het enorm belangrijk om elk probleem eerst grondig in kaart te brengen om dan samen een plan te ontwerpen. Afhankelijk van je moeilijkheden kunnen we werken aan je studievaardigheden, mogelijke kennisgaten, je motivatie, je zelfbeeld, je organisatie, je planning,… . Het is steeds de bedoeling om je traject zo kort mogelijk te houden zodat je zelfstandig aan de slag kan. Zelfstandigheid vinden we uiterst belangrijk. We werken kort maar krachtig, vol enthousiasme en energie samen om je daarna los te laten.

 

 

 

Een individueel plan zal steeds gericht zijn op onze ‘klavertjevier-aanpak’ wat een totaalaanpak inhoudt. Wanneer je leeftijd het toelaat vinden we het een enorme meerwaarde om je KernTalenten te ontdekken. Deze vormen immers de kern van je zijn en ze verschaffen je inzicht in onze 4 studeerpijlers. In de blaadjes van het klavertje vier vind je onze 4 studeerpijlers terug: studievaardigheden, motivatie, correct zelfbeeld en zelfredzaamheid. Wanneer je nog te jong bent voor een analyse helpen we je graag in het uitbouwen van deze 4 pijlers. Het is altijd mogelijk, om wanneer de tijd rijp is, een analyse te doen. Deze kan dan zorgen voor verdere verfijning bijvoorbeeld naar studiekeuze toe.

 

Hoe verloopt een studiestrategie begeleiding concreet?

  • Intake gesprek met de student om de studieproblemen in kaart te brengen (duur: 60 min.)
  • Opstellen begeleidingsplan door Exploro
  • Persoonlijk gesprek met student en ouders over begeleidingsplan (duur: 60 min.) 
  • Individuele werksessies met kort verslag na iedere sessie (duur per sessie: 30-60 min.) 
  • Eventueel KernTalentenanalyse (mogelijk vanaf 14 jaar)
  • Nazorg 6 maand na laatste sessie (duur: 60 min.)